ZAVESE

 


Zavese su veoma praktične i daju eleganciju i harmoniju svakoj prostoriji. Ogroman izbor tipova zavesa, široke mogućnosti za ugradnju i gotovo beskonačan asortiman boja i dezena ih čine univerzalno dostupnim sredstvima zaštite od Sunca.

 

 

 

 ROLO ZAVESE

 

 

Rolo zavese su elegantne, moderane i prate trendove u opremanju moderne kuće. Imaju izuzetno jednostavan mehanizam upravljanja, napravljene su od tekstilne tkanine – 100% poliester, poliester i PVC ili od fiberglasa. Rolo zavese mogu blago da priguše svetlo, a daju i sto posto zatamnjenje. Postoji beskrajna raznolikost dezena, razni mehanizmi za upravljanje i mnogo različitih načina za ugradnju – plafon, zid ili prozor.

 

AUTOMATIZACIJA ROLO ZAVESA


Rolo zavese mogu se izraditi u varijanti sa radiomotorom sa ugrađenom litijumskom baterijom za osovinu Ø28. Punjenje baterije vrši se preko rada motora. Baterija je potpuno napunjena u roku od 6 sati, ako se koristi 4 puta dnevno, može da se koristi 3 do 5 meseci, 1.1 Nm i radi na 8V. Moguće na modelima Standart, Komfort i Motivi.

 

Novi trendovi u oblasti zaštite od sunca usmereni su na "screen" i "black out" platna, koje sa svojim karakteristikama, postaju standardna referentna tačka u Zapadnoj Evropi. Zavese su konstruisane tako da obezbede maksimalnu UV zaštitu i takođe dozvoljavaju da se svetlo filtrira. Zavese sa "screen" platnom omogućavanju prodiranje svetlosti i apsorpciju toplote. Smanjuju prenos toplote kroz prozore, kao i sunčeve toplote u prostoriji i blokiranje štetnih ultraljubičastih zraka. Naša kolekcija "Nate 380" je sa koeficijentom propustljivosti od 5%, što znači da platno blokira 95% UV zraka. Napravljen je od 36% fiberglasa i 64% poliestera.

Taj specijalni poliester ima pletenu konstrukciju, koja dozvoljava pogled spolja ali ne i obratno. Refleksija sunca često se koristi u kancelarijama, prodavnicama, restoranima ili u bilo kojoj prostoriji gde svetlost može da bude problem.

 

Ključne prednosti rolo zavesa:

 

 • Pet godina garancije
 • Lako održavanje
 • Ušteda energije
 • Negoriva
 • Veliki izbor boja
 • Anti bakterijska
 • Privatnost - dozvoljava pogled spolja ali ne i obrnuto

 

MODELI ROLO ZAVESA su grupisane u 3 osnovne grupe. Modeli za standardne rolo zavese, rolo "dan i noć" i modele koji mogu da budu izrađene u obe varijante.

 

MODELI SA STANDARDNIM ROLO PLATNIMA

 

MODEL „STANDARD“
(bez vođica i kutije)
Mogu se montirati na plafon, zid ili prozor. AL i PVC elementi koji su deo zavesa su dostupni u beloj i braon boji.

 

ROLO „SPRING”
Mehanizam sa napregnutom oprugom. Montaža na plafon ili zid. Dostupno u beloj boji. Obezbeđuje sigurnost i preporučuje se za vrtiće i stanove.

 

MODELI SAMO U VARIJANTI „DAN I NOĆ“

 

MODEL „DAN I NOĆ LUKS“
Pogodne za ugradnju na plafon, zid ili prozor. Vrlo moderne i elegantne, stvaraju jedinstven osećaj meke svetlosti u sobi.

 

MODEL „FANTASY”
Rolo zavesa sa modernim dizajnom i platnom na principu pčelinog saća, pomoću koje se može prilagoditi nivo svetlosti. Predlažu se u dve varijante - sa mehanizmom rolo zavesa Standard i dan i noć Luks.

 

MODELI - VARIJANTE DAN I NOĆ I STANDARDNO ROLO PLATNO

 

MODEL „MOTIVI“
(sa kutijom bez vođica)
Može da se montira na zid ili plafon. Ovaj model se izrađuje u 2 varijante - sa dan i noć platnima i sa običnim rolo platnima kao model Komfort. Kutija može biti u beloj boji ili dekoru "zlatni hrast". Takođe postoji i mogućnost i daljinskog upravljanja sa motorom.

 

MODEL „MINI“
Ugradnja se vrši bez potrebe za bušenje profila prozora. Za otvarajuće delove prozora se koristi Z – profil a za fiksne prozore koristi se dvostrano lepljiva traka. AL i PVC elementi koji su deo zavesa su dostupni u beloj i braon boji 8014 i 8003. Mogućnost izrade u "dan i noć"

 

MODEL „MAKSI“
Sa osovinom Ø47, izrađuje se do 9 m². Mogučnost izrade u varijanti "dan i noć" sa elektro upravljanjem.

 

MODEL „ELEGANT“
(sa kutijom i vođicama)
Pogodan za ugradnju na krilima dvoosovinskog otvaranja. Dostupne 6 boje: bela, braon 8014, zlatni hrast, orah, planinski bor, mahagoni. Vođice omogućavaju ugradnju na kit lajsne sa oborenom ivicom ili oblom ivicom. Mogućnost izrade u "dan i noć"

 

MODEL „DUET“
(sa pravougaonom kutijom bez vođica)
Pogodno za montažu na plafon ili zid. Aluminijumski elementi dostupni su u beloj boji i bojama po RAL-u. Sastoji se od dva različita platna – jedno platno koje zatamnjuje a drugo koje više propušta svetlost. Mogućnost izrade u "dan i noć" varijanti.

 

MODEL „PREMIUM“
(sa kutijom bez vođica)
Predlaže se u varijanti sa standardnim "dan i noć" platnima. Model je sa četvrtastom kutijom dimenzija 73x76mm i idealano je za nove trendoveI idealan je nove trendove sa jasnim dizajnom pravilnih oblika. Predlaže se u beloj boji i bojama po RAL-u. Mogućnost ugradnje elektro motora.

 

MODEL „SILUET“
Predlaže se u varijanti sa standardnim "dan i noć" platnima. Model ima ALU kutiju dimenzija 110x101.5mm i idealno je za sve popularnije velike staklene površine. Predlaže se u beloj boji i bojama po RAL-u. Mogućnost ugradnje elektro motora.

 

 

TRAKASTE ZAVESE

 

 

Trakaste zavese su izrađene od visoko kvalitetnih platana sa širokim spektrom boja, uvežena iz vodećih zemalja u proizvodnji tekstilnih tkanina - Italija, Španija, Turska. Specifično za njih je da mogu u potpunosti da zamene roletne, kompletirajući a ujedno utiču na eneterijer kuće ili kancelarije. Imaju različite stepene propustljivosti, absorpcije i refleksije solarne energije, u zavisnosti od funkcije, namene i želje kupca. Dostupane sa trakama širine 89 mm i 127 mm i preko 350 boja tkanina, kao i varijanta dan i noć.

 

TRAKASTA ZAVESA „DAN I NOĆ“


Projektovana je tako da se izradjuje od dve vrste materijala. Prozračni materijal, koji ujedno propušta svetlost, i neprozračni koji sprečava prolaz sunčevih zraka i štiti od spoljašnjih pogleda.

ŠEME UPRAVLJANJA - Prema obliku prostorije i ambijenta enterijera, možete odabrati adekvatno upravljanje trakastih zavesa. One se lako prikupljaju u različitim pravcima, u zavisnosti od želje.

 

 

 

PLISE ZAVESE

 

 Plise zavese kombinuju jedinstveni dizajn sa uspešnom kontrolom dnevne svetlosti i temperature:

 

 • Štite od neželjenih svetlostnih refleksija
 • Izrada u nestandardnim oblicima
 • Proizvedene od antistatičkog materijala koji ne zadržava prašinu
 • Ugradnja na svakom krilu što omogućava lako otvaranje bez obzira na položaj zavese
 • Zauzima minimalni deo stakla kada je prikupljena
 • Tkanina je eterična (potpuno dekorativni efekat), puna (propušta svetlost ali je neprovidna) i sadrži materijale sa refleksijom (reflektuju 70% sunčevih zraka)
 • Različite upravljačke varijante omogućavaju zavesama da se pomeraju od dna ka vrhu, odozgo na dole, u oba smera
 • Praktično i lepo rešenje je zavesa "Plise dan i noć", koja je kombinacija dva različita platna sa različitim svojstvima propuštanja svetlosti i jedno je od najpraktičnijih i najlepših rešenja za Vaš dom

 

 

 

RIMSKE ZAVESE

 

 

Rimske zavese kombinuju udobnost tkanine i praktičnost zavese. Ovaj originalni proizvod nosi duh Istoka i pogodan je za svačiji ukus i dekor. Sa spuštenim zavesama tkanina stoji glatko ispred stakla, a sa podignutim – tkanina stoji elegantno plisirano.

 

 • Moderna alternativa za zavese
 • Mehanizam predviđa lako uklanjanje tekstila za čišćenje ili zamenu
 • Smatra se za najelegantnije klasično rešenje
 • Širok asortiman tkanina

 

MODEL „STIL“
Garnišla i mehanizmi su pogodni za direktnu montažu na prozor i dozvoljavaju model "Dan i noć" sa dva sloja sa različitom svetlosnom propustljivošću

 

MODEL „MAKSI STIL“
Rimska zavesa sa mehaniznom Hunter Douglas. Mogućnost montaže na zid i plafon. Prednost je mogućnost izrade velikih zavesa - do 3 m širine i visine, sa maksimalnom površinom zavese 9 m². Garnišla je u beloj boji. Pri montaži platno se lepi čičak trakom na vrhu i nema vidljivog dela garnišle. Mogućnost automatizacije.

 

MODEL „LUKS“
Pogodna za ugradnju na zid i plafon. Sadrži elegantan mehanizam, idealan za moderne domove. Upravljanje je pomoću kanapa sa kuglicama. Dostupno u beloj boji sa ovalnom kutijom.

 

 

Pošaljite upit ili nas pozovite i uverite se da smo najpovoljniji.